Akrep Burcu 2014

Akrep Burcu 2014

Bu yıl sizin için dönüm noktası olacak çünkü tutulmalar hem kendi burcunuza hem de karşıt burcunuz olan Boğa’ya geri geliyor. Bu tutulmalar sırasında evren bizlere kısa zaman dilimlerinde bol miktarda bilgelik aktararak bir evreden diğerine geçmemizi sağladığından, sizin için çok büyük önem taşıyorlar. Bir tutulmalar dizisi sona erdiğinde çoğu zaman upuzun yıllar boyu yaşayabileceklerimizi adeta tek bir yıla sığdırmışız gibi hissederiz. Kemerleri bağlayın, sevgili Akrep, önünüzde maceralı bir yolculuk var.

Tutulmalar bizi yerimizden eder, kendi kendimize yetmememize yol açar ve bizi müthiş bir güçle ileri doğru iterler. Aynı zamanda umulmadık şartların bizim dışımızda gelişmesine yol açarlar ve böylece herhangi bir durumu veya ilişkiyi yepyeni bir gözle değerlendirmemizi sağlarlar. Yaşamımızdaki ilgisiz ve önemsiz öğeleri ayıklayıp onları fırlatıp atacak güce de sahiptirler. Ama hepsi bu değil. Tutulmalar aynı zamanda yaşamımızın bizler için değer taşıyan yanlarını güçlendirmemize ve dengede tutmamıza yol açarlar.

Geçen yıl Akrep/Boğa burçlarında iki tutulma yaşadınız; bu yıl iki tane daha olacak ve 2015’de Akrep için bir tutulma daha var. Bu sonuncudan sonra değişim tamamlanıyor. Geçen yıldan önce bu tür bir kozmik değişim dalgasını hissedeli on yıl oluyor.

Geçen yıl ilk iki tutulmayı 15 Mayıs ve 8 Kasım 2013’de yaşadınız. Bu tarihler sizin için önemli olabilir. 2014’ün tutulmaları geçen yıl temeli atılan konuları bir sonraki aşamaya taşıyacak. Tutulmaları birbirinden bağımsız olaylar olarak görmek yanlış olur; her birini bir bütünün köklü değişimlere yol açabilen parçaları olarak değerlendirmek gerekiyor. Bazı tutulmalar diğerlerinden daha güç algılanabilir veya kimisi daha dramatik olabilir, ancak hepsinin belirli bir yönü ve amacı vardır.

8 ve 24 Kasım’da ve bu tarihlerden artı eksi beş gün içinde doğan okurlar büyük olasılıkla bu tutulmaların sonucu olarak dramatik bir 2013 geçirdiler. Eğer geçen yıldan aklınızda dramatik hiçbir şey kalmadıysa büyük olasılıkla 2014 sizin anahtar yılınız olacak.

2014’de Akrep/Boğa’daki iki tutulma 4 Mayıs ve 28 Ekim tarihlerinde olacak. Nisan 2015’de bir tutulma daha yaşanacak. Bizim 2014’e odaklanmamız gerekiyor çünkü bu yıl alacağınız kararlar bundan sonraki yaşamınızın tavrını ve yönünü belirleyecek.

2014’deki tutulmaları en şiddetli hissedecek olan Akrepler doğum günleri 28 Ekim ve 7 Kasım ve civarında olanlar, ama tüm Akrepler birtakım sarsıcı değişikler yaşayacaklar. Hayatınızın bazı bölümleri ister istemez tarihin derinliklerine gömülürken hızla yepyeni sayfaların açıldığına tanık olacaksınız

Bir uyarım var: eğer tutulmalardan yarar sağlayacaksanız, onların getireceği yeniliklere yer açmak için eski yaşamınızın bazı parçalarından vazgeçmek zorundasınız. Size tanıdık gelen her şeyi elinizde tutmaya kalkarsanız evren bu eskimiş döküntü parçaları daha iyileri ve yenileri ile değiştiremez. Bu tür karmaşık ve bulanık bir ortamda önünüze altın fırsatlar çıksa da siz hiç farkına varmayabilirsiniz. Bunu bir deri değişikliği olarak düşünün, ki bu kavram Akreplere yabancı gelmeyecektir çünkü burcunuzun simgelerinden biri olan yılan aynen böyle yapar.

Sevgili Akrep, alışkanlıklarına düşkün bir insan olarak genellikle yeni ve bilinmeyeni denemek yerine eski ve tanıdık olanla yaşamayı seçiyorsunuz, bu da niçin kötü bir ortamdan çekip gitmek yerine çoğu zaman kalmayı seçtiğinizi açıklıyor.

Şüphesiz bu yıl yakın bir ilişkiniz -bu iş veya aşk olabilir- mercek altına girecek çünkü ilişkiler tutulmaların odak noktalarından biri olacak. Bu ayrılacağınız anlamına gelmiyor. Ayrılabilirsiniz de, veya eşinizle/ortağınızla daha da yakınlaşabilirsiniz. Tutulmalar konumunuzda bir değişiklik yaratacak, hepsi bu. Bu yıl ki tutulmalar aynı zamanda para ile ilgili olan, özellikle ortak kaynaklar ve finansal yükümlülükleri içeren konuları gündeme getirecek ve bu konuların sonuçlandırılması gerekecek.

Daha geniş bir açıdan bakıldığında bu tutulmalar sizden yaşamınızı yeniden derinlemesine değerlendirmenizi ve sizi nelerin gerçekten mutlu ettiğini dikkate almanızı isteyecek. Tutulmaların eskinin kalıntılarını süpürüp attığı bilinse de, aynı zamanda yepyeni kapılar açarlar. Bu iki olgu -bazı şeyleri alıp götürmek, yenilerini getirmek- hemen birbiri ardına gelmek yerine çoğunlukla birkaç ay arayla hayatınızda yer alırlar. Zor olan şey neyin atılıp, yerine neyin konacağına karar vermektir. Mayıs ve Ekim’de bu kozmik olaylar gerçekleştiğinde siz de karar verme sürecinde etkin olacaksınız. (Şunu eklemeliyim ki tutulmalar artı eksi beş günü göz önüne alınarak tam gününden bir ay önce ve sonra hissedilebilir.)

Tutulmalardan sonra olur da yitirdiğiniz herhangi bir şeyin ardından üzüldüğünüzü hissederseniz hemen evrenin bilgeliğine olan inancınıza sığının. Tüm resmi biranda göremeyeceksiniz çünkü tutulmalar nadiren bütün mesajlarını aynı anda iletirler. Tutulmalar çoğu kez sonradan sürpriz sonuçlara yol açtığından onları baştan olumlu veya olumsuz diye nitelendirmekte acele etmeyin. Sonuçta tutulmalar sizin dostunuz ve sizin çıkarlarınızı koruyacaklardır.

Özellikle yakın bir ilişkide değişimler yaşamaya başladığınızda, sadece karşınızdaki kişinin değiştiğini sanabilirsiniz, ama gerçek şu ki ikiniz de değiştiniz. Siz büyüyüp olgunlaştınız, karşınızdaki de öyle. Buradaki beceri, aynı dalga boyutuna geçebilmekte veya vazgeçip yolları ayırmakta yatıyor. “Eski güzel günler”i özlemle anmayın çünkü sadece ileri gidebilirsiniz, asla geri değil. Bir projenin ömrünü veya karşımızdaki kişinin ilişkimize olan ilgisini kendi gereksinmelerimiz doğrultusunda yönlendiremeyiz. Olan olmuştur. Bazı şeyleri canlandırmayı deneyebiliriz, ama bazen bunu başaramayız, ve her şeyin kontrolümüz dahilinde olamayacağını anlamak zorundayız.

2014’deki tüm bu sorgulama ve araştırmaların mükemmel bir zamanlaması var. Mutluluk ve şans gezegeni Jüpiter 2015’in sonlarından başlayıp, 2016 yılı boyunca Akrep burcunda yolculuk edecek. Jüpiter on iki yılda bir yaptığı bu olağanüstü ziyaret boyunca size şans yağdıracak. Bu zaman dilimi, sizin eşi benzerini daha önce hiç yaşamadığınız mucizevi döneminiz olacak. 2014’deki tutulmalar yaşamınızdaki gereksiz karışıklıklardan kurtulmanızı, açıklığa ve dengeye kavuşmanızı sağlayacak. Olağanüstü yılınıza girdiğinizde ise onun getirilerinden sonuna kadar yararlanmaya tamamen hazır olacaksınız.

Tipik bir Akrep’in yaşamında toplam üç bölüm olduğu ve her an yeni bir bölüme başlayabilecekleri söylenir. Bu bölümler Akreplerin yaşamlarına düzenli aralıklarla dağılmış olabilir veya kısa zaman içinde birbiri ardına kendilerini gösterebilirler. Her bir bölüm tamamen yeni bir dünya görüşü sunar. Başka hiçbir burçta bu çapta bir kendini yenileme becerisi gözlenmemiştir. 2014 Akrep’in heyecan dolu yepyeni bir yaşama pencere açtığı özel yıllardan biri olabilir.

Şimdi, para, kariyer, ev ve aile durumlarınıza bir göz atalım.

Son birkaç yıldır para işleriniz pek yolunda gitmiyordu. Akrepler finans işlerinde iyidirler, ancak yıldız haritanız son zamanlarda fazla paranız olmadığını gösteriyor. Elinize daha çok nakit geçmesi ve geçmişteki para sorunlarınızın çözülme şansı bu yıl doğacak.

Şanssızlığınızdan en çok Satürn sorumluydu çünkü ortak kaynakların bulunduğu sekizinci evinizden sizi rahatsız ediyordu. Bu evde vergi, kredi, nafaka, burs, ipotek, miras, tazminat gibi, aylık maaşınız dışındaki tüm gelir kaynaklarınız bulunur. Bunlardan biri mutlaka sizi rahatsız etmekteydi. Neyse ki Satürn otuz aylık uzun ziyaretini bitirip bu evden uzaklaştı. Bu gezegen, haritanızdaki hassas finansal konumuna on yıllar boyu bir daha uğramayacak. 2014’e çok daha iyi bir mali portre çizerek giriyorsunuz.

Aynı zamanda Pluto, yani sizi yöneten gezegen, ikinci para evinizdeki uzun yolculuğuna devam edecek. Bu evde maaş yoluyla gelen kazançlarınız bulunuyor. Bu da bana bu günlerde daha fazla finansal güvence ve yeni gelir kaynaklan elde etmeye ne kadar önem verdiğinizi gösteriyor. Böylece yaşamınızı değiştirebileceksiniz. Pluto bu evi 2018’e kadar terk etmeyecek.

Kariyerinize gelince, kartlarınızı doğru oynadıysanız, başarı, yükselme ve ödüllendirilme konularında 2013 yılı sizin için bir dönüm noktası idi. Jüpiter on iki yılda bir görülen bir parlaklıkla tüm 0lumlu titreşimlerini kariyer evinize yönlendirdi. Ağustos 2012 ile Ağustos 2013 arasında iş değiştirdiyseniz büyük olasılıkla bu çok iyi bir hamleydi ve sizi yepyeni bir konuma getirdi.

2014’de yeni kariyer hedefleri belirlemek isteyeceksiniz. Şimdiki konumunuzda yükselebileceğiniz kadar yükseldiniz gibi gözüküyor, o yüzden 2014’de tırmanacak yeni bir dağ bulmalısınız. Bu yıl yeni bir işe girmeyi veya kariyer rotanızı tamamen değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Eğer 2014’de bu değişiklerden birini yapacak olursanız yakın dostlarınızdan, iş arkadaşlarınızdan ve hatta tanıdıklarınızdan büyük destek alacaksınız. Size yeni kapıların açılması için seferber olacaklar. 2014’de önemli olan ne bildiğiniz değil, kimi tanıdığınız. Çok şükür ki kariyer sıçramalarınızda destek olacak geniş bir çevreye de sahipsiniz.

Neptün hala ev ve ailenin yönetildiği dördüncü bölgenizdeki uzun yürüyüşünü sürdürüyor. Neptün size ne tür bir ev istediğinize dair bir vizyon aşıladı fakat şimdilik bu hala elde etmek için çabalamanız gereken bir rüya.

Geçen yıl yenilik gezegeni Uranüs, Neptün’ün yönetimindeki Balık burcuna geçti. Bu arada Neptün de Uranüs’ün yönettiği Kova burcunda kaldı. Astrologların “karşılıklı ağırlama” dedikleri bu nadir durumda iki gezegen birlikte çalışacak. (İnsanlık asırlardır bu karşılıklı ağırlamayı bekliyor!) Ev veya arsa alım - satımıyla ilgili bir atılım yapabilir veya bir aile ferdi hakkında iyi haberler alabilirsiniz. Uranüs ile Neptün’ün birliktelikleri 2021’e dek sürecek.

2014 yılından tam anlamıyla yararlanmalısınız, sevgili Akrep.

Akrep Burcu 2014. Burçlar Akrep 2014, Akrep burcu 2014 falı.