Başak Burcu 2014

Başak Burcu 2014

2014’e girerken tam formunuzda olacaksınız. Zor geçen son birkaç yılın ağırlığını atıp hafiflediğinizi hissedeceksiniz. Şans size gülecek, sevgili Başak ve bunu yaşamınızın hemen her alanında hissedeceksiniz. Gittikçe daha fazla kendine güvenen ve atağa hazır bir insan olacaksınız. 2014 sizin zafer yılınız olacak.

Bu yıl ki yüksek moralinizi büyük ölçüde on iki yıldır ilk kez Başak burcunu turlayan mutluluk ve şans gezegeni Jüpiter’in varlığına borçlusunuz. Jüpiter yılın başından Eylül sonuna kadar, yani toplam dokuz ay boyunca burcunuzda kalarak 2014’ü mucize yılınız yapacak. Jüpiter bu yerleşimine Ağustos 2013’de geldiği için olumlu etkilerini şimdiden hissetmeye başlamış olabilirsiniz.

İlginç gelişmelere ilk olarak Başak burcunun başında doğanlar tanık olacaklar. Ancak bu olumlu eğilim zaman içinde tüm Başakları kapsayacak. En güçlü döneminiz ise Mayıs ile Eylül sonu arasında gerçekleşecek.

Jüpiter’in burcunuza gelişiyle özel hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Önümüzdeki aylarda özel önem taşıyan kişi ve projelerle işbirliğine girerek 2015’e kadar uzayacak bir yolculuğa çıkacaksınız. Bu yıl şansınız böyle yaver giderken yolunuzu dikkatle çizin ve başkalarına hedeflerinizden bahsetmekten çekinmeyin.

Jüpiter size eskisinden daha geniş ve renkli düşünmeyi öğretecek. Jüpiter’in “büyük düşün” öğretisinin etkisine girince fark edeceksiniz ki geçmişte bazı durumlarda detaylara takılmaktan esas resmi görememişsiniz ve bu yüzden fırsatları kaçırmışsınız. Bu da burcunuzun en büyük potansiyel tehlikesi, sevgili Başak. Şimdi ise girişimlerinizi olabilecek en yüksek boyutta hayal etmek isteyeceksiniz.

Hiçbir şeye aceleyle atlamamayı da öğreneceksiniz. Enerjiniz, organizasyon beceriniz ve detaylarla uğraşma yeteneğiniz aleyhinize olabiliyor çünkü neyin yapılması gerektiğini kolayca görüyor ve hemen yapıveriyorsunuz. Ancak kariyer yaşamınızda Satürn’le yaşadığınız son tecrübeler, üstlendiğiniz projeleri seçme konusunda sizi biraz daha dikkatli kıldı. Jüpiter burcunuzdayken ise bir fikri ne kadar başarı ile geliştirebildiğinizi göreceksiniz.

Bekarsanız ruh ikizinize rastlama olasılığınız yüksek çünkü Jüpiter Güneş ile birleşiyor. Yaşamınıza pek çok yeni insan girecek. Bunlardan birkaçının geleceğinizde önemli rolleri olacak. Birçok kişi eşleriyle ilk tanıştıklarında Jüpiter’in etkisinde olduklarını söylerler.

Yeni bir aşk istiyorsanız evrene gerçek niyetinizi göstermelisiniz. Bu harika dönemde bol bol sosyalleşirseniz Jüpiter biriyle tanışmanıza yardımcı olacaktır! Evde oturursanız bu şansınız olmaz. Hayatınızda biri varsa Jüpiter birlikteliğinizi bir sonraki aşamaya taşıyacak. Evlenmeye, çocuk sahibi olmaya veya çift olarak yeni amaçlar edinmeye cesaret edeceksiniz.

Ancak 2013’de sizi oldukça üzen sorunlu yakın bir ilişkiniz, 2014’de de sizi zorlamaya devam edecek. Bu kişi eşiniz, sevgiliniz veya iş ortağınız olabilir. Gerilimin nedeni, Uranüs ve Mars’ın uzun vade ilişkileri barındıran yedinci evinizde bulunmaları idi. O yüzden bu kişiyi düşünerek pek çok geceyi uykusuz geçirdiniz. Bu özellikle Ağustos doğumlu Başaklar için geçerli ancak geçen yıl, Haziran’dan Aralık sonuna kadar (en güçlü şekilde) tüm Başaklar gerilimden paylarını aldılar. 2014’de büyük olasılıkla rahatlama yaşanacak. Her şey çözüme ulaşmasa da yeni yıla girerken ilişki eskisi kadar yakıcı olmayacak. Bu karmaşık ilişki hakkında ne yapacağınıza karar vermek 2014’de tüm yılınızı alacak. Durumunuz böyle ise Jüpiter’in burcunuzdaki varlığı sakinleştirici bir unsur olacak ve sizi koruyarak yardım edecek.

Durumunuz farklı ise Uranüs ve Mars’ın sizin Güneş’inize karşıt olmasından kaynaklanan bu gerginlik kendini iki farklı şekilde size göstermiş olabilir. İş yaşamınızdaki bir rakibinizin 2013’ün ikinci yarısında acımasızca davrandığını keşfetmiş veya kendinizi gergin bir politik ortamda bulmuş olabilirsiniz. İki durumda da işler bu yıl biraz düzelecek ancak yine de dikkatli olmanızda yarar var. Geçen yıl eksikliğini hissettiğiniz yardımı bu yıl Jüpiter verecek.

Sağlığınız pek iyi gitmemiş olabilir. Bazı Başaklar kendilerini aşırı yorgun ve bitkin hissederken kimisi de büyük olasılıkla ciddi tıbbi müdahalelerden geçtiler. (Ağustos 23 - 29 doğumlu Başaklar neden bahsettiğimi iyi bilirler.) İş sağlığa gelince, Uranüs’ün Güneş ile karşıt olması hastalığa karşı direncin azalmasına neden olur. İyileşme devresindeyseniz kendinizi daha iyi hissedeceksiniz, ama yine de sağlığınızı korumak için bazı önlemler almak zorundasınız: düzgün gıda almak, uykusuz kalmamak, egzersiz yapıp stres atmak gibi. Doktor kontrolündeyseniz kendisine güveniniz tam olsun ve dediklerini harfiyen uygulayıp olumlu düşünün.

Kariyerinize gelince, bu yıl üreteceğiniz fikirler kalıcı olacak. Özellikle Ocak - Eylül döneminde bazı etkili ve güçlü kişileri ikna etme şansını yakalayacaksınız. Ayrıca Nisan 2011 - Haziran 2012 arasında kariyerinizi yöneten onuncu evinizi ziyaret eden öğretmen gezegen Satürn orayı terk ettiğine göre iş hayatınızda daha hızlı ilerleyebileceksiniz. Satürn tarafından tabi tutulduğunuz çeşitli sınavlarda edindiğiniz deneyim ve güç sayesinde sizi kimse tutamaz.

Dostluklar her zamankinden daha fazla önem kazanabilir. Satürn platonik ilişkiler ile insani ve hayırsever çabaları barındıran on birinci evinizi dolaşacak ve Temmuz 2015’e dek orada kalacak. Öğretmen gezegenin bu konuma gelmesi sizin için daha rahatlatıcı olacak. Son iki buçuk yıldır Satürn Güneş’iniz ile ters açıdaydı. Şimdi ise Satürn bir su burcu olan Yengeç’te dolaştığından sizin toprak burcunuza oldukça uyumlu bir açı yapıyor.

Satürn size yeni ve eski dostlarınızla sıkı bağlar kurmanızın yararlarını gösterecek. Üyesi olduğunuz bir klüpte üst düzey bir göreve seçilmeniz kişisel gelişiminize büyük katkıda bulunacak. Yıldız haritanızın bu bölümü topluma yararlı olmakla ilgili bu yıl iz bırakabilirsiniz. Ayrıca topluma katkıda bulunurken edindiğiniz becerileri iş hayatınızda uygulayarak kazanç da sağlayabilirsiniz.

Çoğu kişi gönüllü hizmet yapmaya hiç vakti olmadığını söyler. Siz bu yıl meşgul bir insanın neler becerebileceğini göstererek onları yalancı çıkaracaksınız. Düzenli çalıştığınız için çoğu insanın iki katı iş yapabiliyorsunuz.

Evren size yeni dostluklarınızda yardımcı olmayı planlıyor. Bu yıl yaşça büyük biri size akıl hocalığı yapabilir. Bu insan yeni ve değerli kişilerle bağlantı kurmanıza yardımcı olup size en gerekli zamanlarda öğüt verecek. Kendisi yaşamınıza bu yıl veya 2015'in başında girebilir! Onu ya tanıyor olacaksınız ya da yakında tanışacaksınız.

2014’de dört tutulma olacak. Bu olaylar yıl içindeki ani değişimlerin ve fırsatların habercisi olacaklar. İlk ikisi Nisan ortası ve Mayıs başına denk gelecek (tutulmalar hep yeniay ve dolunay şeklinde iki hafta arayla meydana gelir.) İkinci tur tutulmalar ise Ekim’de olacak. Düştükleri evlere bakılırsa, finans, seyahat, basın yayın, hukuk işlerinizde ve yüksek öğrenimle ilgili planlarınızda değişimler bekleyin.

Finansa baktığımızda, 19 Nisan ve 14 Ekim’deki tutulmalarının birine yakın zamanda büyük bir gelir kaynağınızın ortadan kalkacağını görüyoruz. Daha sonra yenisi gelecek. Eğer herhangi bir kaynaktan iki buçuk yıldan fazla gelir elde ettiyseniz ortalamayı aştınız demektir. Önlem olarak yeni bir kaynak bulmanın zamanı gelmiştir. (Bu kural benim çok işime yaradı, umarım size de yarar.) Endişe edilecek bir şey yok!

Neyse ki 2014’ün son döneminde şans gezegeni Jüpiter’in sayesinde maddi durumunuz harika olacak. Yılsonuna doğru çok revaçta olacaksınız. Olur da maddi durumunuzu sarsacak bir durumla karşılaşırsanız (örneğin işinizi veya en büyük müşterinizi kaybetmek gibi) sakın moralinizi bozmayın çünkü büyük olasılıkla iş tatlıya bağlanacak. Tutulmalar sırasında çoğu kez beklenmedik haberler duyarız. Bu gibi durumlarda inancımızı yitirmemeli ve evrenin bizi daha iyi bir yere getirmek için bulunduğumuz yerden çekip çıkardığını bilmeliyiz.

Mutlaka ters bir şey olacak demiyorum. Hatta sizin kendi seçiminizle geçim kaynağınızı değiştirmeniz veya şirketinizin bir başkasıyla birleşmesi de mümkün. Böylece işvereniniz değişebilir ama geliriniz değil. Her iki tutulma da yeniayda gerçekleşen ay tutulmaları. Bu da bitişlere değil taze başlangıçlara işaret ediyor.

Bu ev aynı zamanda eğitimi yönettiği için okula geri dönmeyi veya lisansüstü bir çalışma yapmaya karar verebilirsiniz. Şu anda okuyorsanız önemli bir dönem ödevini tamamlayabilir, sertifika sınavına girebilir, veya eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Kariyer değişikliği yapmayı düşünüyorsanız bu tutulmalar okula geri dönmenizi sağlayabilir.

Sevgili Başak, hayatınızı yeniden kurma ve yepyeni bir insan olma yolundasınız. Son birkaç yılda epey olgunlaşıp geliştiniz. Yaşam tarzınız, dostluklarınız ve diğer ilgi alanlarınız da değişti. Değişimden çekineceğinize onu kucaklayın. 2014’de gökyüzünün favorisi sizsiniz!

Başak Burcu 2014. Burçlar Başak 2014, Başak burcu 2014 falı.