Boğa Burcu 2014

Boğa Burcu 2014 

2014 beklediğiniz yıl olabilir, sevgili Boğa. Hayatınızda özellikle aşk, romantizm, yaşam tarzı ve hatta kendinize bakış açınız ve becerilerinizle ilgili köklü değişimler yaşayacaksınız. 2014 sizin için çığır açan bir yıl olabilir. Bu yılın ne kadar önemli olduğunu hemen fark edemeyebilirsiniz ama ileride geriye dönüp baktığınızda bu yılki değişimlerin ne kadar büyük ve geniş kapsamlı olduklarını göreceksiniz.

2014’ün ilk dokuz ayında, mutluluk ve şans gezegeni Jüpiter aşkı temsil eden beşinci evinizde parlayacak. Jüpiter'in aşkı sizin için en büyük kuvvetlerden biri haline getireceğine hiç şüphem yok. Bu uzun vadeli etkileri olacak görkemli ve ciddi bir gelişme. On yılı aşkın bir süredir aşkla ilgili bu denli güçlü hiçbir etki yaşamadınız. Uzun yıllar sürecek bir döngünün başlangıç aşamasındasınız. Eğer sevgiye aç olduğunuzu hissediyorsanız, 2014 size açlığınızı dindirecek muhteşem bir şölen sunacak.

İster yeni birisiyle tanışmayı uman bekar biri, ister birisine bağlı olup da sevgilisinden biraz daha fazla ilgi görmek isteyen biri olun. Boğaların hepsi de bu yeni romantik etkiden paylarını alacaklar. Eğer bir ilişkiniz varsa ve bazı sorunlarınız nedeni ile bir terapistten yardım alma ihtiyacı duyuyorsanız, bu yıl buna başlamak için gayet uygun. 2014 ayrıca hak ettiğiniz tatmini bulmanız için size sıra dışı fırsatlar sunacak. Uyuşmazlık içinde bir ilişki yaşayan bir Boğa iseniz, bu yılki tutulmalar nihayet ayrılmanız ve mutluluğu başka yerde aramanız için size gerekli cesareti verecek.

Bazen her biri kendi yörüngesinde dönen farklı gezegenlerin karışık mesajlar gönderip göndermediğini merak edebilirsiniz. Ancak yakından baktığınızda bu gezegenlerin aslında aynı mesajı ilettiklerini göreceksiniz: nihayet özel yaşamınıza yoğunlaşmanın ve daha fazla eğlenmenin zamanı geldi, sevgili Boğa.

Bu parlak eğilimin bir bölümü uğurlu gezegen Jüpiter tarafından getiriliyor ve çekiciliğinizi artırıyor. Eğer henüz bağlandığınız biri yoksa, Jüpiter doğru zamanda doğru yerde bulunmanızı sağlayarak aşktaki başarınızı arttıracaktır. Satürn, yılın ilk dokuz kritik ayında (en iyi döneminiz) şanslı Jüpiter'e destekleyici açılar yapacak. Bu da yeni bir ilişkide arzuladığınız istikrara kavuşabileceğinize işaret ediyor. Satürn size ayrıca ilişkilerinizde yardımı olacak daha etkin iletişim kurma yollarını öğretecek.

Mayıs ve Kasım aylarındaki tutulmalar da önemli çünkü onlar kendinizi tamamen yeni bir bağlamda görmenize yardımcı olacaklar. Kendiniz için daha fazlasını isteyebilecek kadar kendinizden emin hale gelecek ve dilediğinizi alacaksınız. İlişkiler "tamam ya da devam" noktasına gelecek. Mevcut ilişkiniz bir ıstırap halini aldıysa artık çok oyalanmayacağınız kesin. Bu eğilim öylesine güçlü ki 2014'te en büyük önceliği kendi mutluluğunuza vereceksiniz.

Son beş yıl sizin için hiç de kolay olmadı. Büyük olasılıkla en çok da Haziran 2008 ile Ekim 2010 arası zorlandınız. O sırada başöğretmen gezegen Satürn 29 yılda bir yaptığı, iki buçuk yıl sürecek olağan ziyaretini gerçekleştirmek üzere Boğa burcunda idi. Satürn'ün görevi, yaşamın daha fazla sorumluluğunu taşıyabilmeniz için sizi zor koşullara alıştırmaktır. Bu yüzden o dönemde Satürn size karakterinizi güçlendirecek türlü zorluklar gönderdi. Bu deneyimlerden çok şey kazandınız ve sonuçta güçlenmiş ve akıllanmış olmanıza rağmen, o yılları yeniden yaşamak istemiyorsunuz.

Aldığınız hayat dersleriyle donanmış bir biçimde, Nisan 2011 ve Temmuz 2013 arasında, Satürn'ün İkizler burcuna geçtiği dönemde yeni zorluklarla yüz yüze geldiniz. Bu dönemde para, mal-mülk ve güvenlik gibi konulara bakış açınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekti. Ayrıca çok daha kapsamlı olarak değerlerinizi de yeniden masaya yatırdınız. Satürn'ün ziyareti sizi duyarlı bir noktanızdan vurdu sevgili Boğa, zira burcunuzun doğası gereği bu alanlara çok bağlısınızdır. Ayrıca cebinizde çok az parayla yaşamak hiç de hoşunuza gitmez. Boğalar bankada paraları, çekmecede mücevherleri ve kendilerine ait bir arazileri olsun isterler. Ama bunların hepsi de elinizin altından kayıp giden alanlardı. Kendinizi kumdan bir dağın tepesindeymiş gibi hissetmiş bile olabilirsiniz.

Herhalde son iki yıl boyunca para kazanmak için gerçekten çok çalıştınız, çünkü Satürn size paranın değerini nasıl anlayacağınızı ve neye öncelik vereceğinizi öğretmeye çalışıyordu. Büyük bir yatırım için, örneğin bir evin satın alınması, çocuğunuzun öğrenimi ya da ömrünüz boyunca bir kere çıkacağınız bir tatil için küçük keyiflerden fedakarlık etmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Belki de bazılarınız yaşamınızı daha nitelikli kılmak adına daha az maaşlı başka bir işe geçmek zorunda kaldınız. Neyse ki bu aşama artık sona erdi.

Maddi engeller Satürn'ün İkizler burcundan ayrılmasıyla birlikte 2013'ün ikinci yarısından itibaren kırılmaya başladı. Siz 2014'e girerken, para kazanmak ve onu elinizde tutmak daha kolay bir hale gelmiş olacak. Satürn'ün İkizler burcunu ziyaretinden bugüne dek çok daha zorlu pazarlık etmeye başlamış olmalısınız, çünkü artık bütüne katkınızın değerini anlamış bulunuyorsunuz ve kendinizi ucuza satmaya hiç niyetiniz yok. Ayrıca artık hiçbir şeye değerinden daha fazla para ödemeye niyetli görünmüyorsunuz. Edindiğiniz bu yaşam derslerinden ileri ki yıllarda da yararlanacaksınız.

Haziran 2013'de Satürn yıldız haritanızın daha yumuşak bir bölgesine yani haberleşmeyi temsil eden üçüncü evinize geçti ve Temmuz 2015’e kadar da orada kalacak. Satürn bu yeni konumunda size fikirlerinizi nasıl açık ve etkin bir biçimde sunacağınızı ve yeni fikirlere eleştirel bir gözle yaklaşmanız gerektiğini gösterecek. Artık çok daha karmaşık projeler üzerinde araştırma yapmayı ya da onları kağıda dökmeyi öğrenebilirsiniz. Belki de radyo ya da televizyon gibi yeni bir ortamda iletişim kurmak için eğitim alacaksınız. 2014'de ve 2015'in başlarında Satürn'den alacağınız dersleri sindirmeniz, geçmiş yıllarda Satürn'ün size verdiği dersleri sindirmekten çok daha kolay olacak. Tüm fark, Satürn'ün bu yıl Güneş'inize daha olumlu bir açıda bulunmasından kaynaklanıyor. Kısacası, kozmik bir rahatlama yaşayacaksınız. Şükürler olsun!

Jüpiter, 2014 Eylül ayının sonlarından 2015 Eylül’ünün sonlarına kadar olan dönemde son on yıldır ilk kez olmak üzere sağlığınızı temsil eden altıncı evinize yerleşmeye başlayacak. Altıncı ev kendimizi forma sokmak için yaptığımız hareketleri yönetir. 2014'te kendinize daha fazla dikkat etmek için birdenbire motive olduğunuzu hissedeceksiniz. Çabalarınız arasında kilo vermek ve form tutmak ilk sıralarda yer alabilir. Eğer hedefiniz buysa Jüpiter size yardım etmek için doğru konumda olacak, hatta daha önce sizi hayal kırıklığına uğratmış olsa bile.

Jüpiter'in ayrıca dost toprak burcu Başak'tan da geçecek olması bile sınırsız bir enerji akışını fark etmenize neden olacak. Ne de olsa Başak sizin Boğa burcundaki Güneş'inizle yakından ilişkilidir.

Jüpiter’in destek olmasına rağmen, yine de sağlığınıza dikkat etmeniz gerek çünkü Boğa ve Akrep burçlarına düşen tutulmalar hastalıklara karşı direncinizi kırabilir ya da belli bir sağlık sorununu gündeme getirebilir. Bu yıl kesinlikle bir sağlık problemi yaşayacaksınız demiyorum ama tutulma zamanlarında, yani Nisan sonu, Mayıs başı ve Ekim'in ikinci yarısı böyle bir olasılık mevcut.

Bir problemle karşılaşırsanız, Jüpiter uzman sağlık ekiplerini bulmanıza yardım edecek. Tıbbi sorunlarınızla ilgilenmek için belki de son on yılın en uygun dönemini yaşayacaksınız. Jüpiter'in tıp ve tedavi ile ilişkili olduğu düşünülür.

Uranüs'ün Mart 2013'de Balık burcuna girmesiyle birlikte sizin de meslek hayatınız nihayet daha dengeli bir hal almaya başlamıştı. Ondan önceki yedi yıl boyunca, Uranüs Güneş'inizle sert bir açı yapmaktaydı. O kadar uzun bir süre bir yanardağın içinde yaşadıktan sonra, "iş güvenliği" kelimeleri neyi ifade eder, herhalde unutmuş olmalısınız.

Bu yedi yıl size meslek hayatınızda çığır açabilecek bazı fırsatlar sunmuş olsa bile, Uranüs karşınıza bazı yıkıcı ve beklenmedik engeller de çıkarmıştı. Kariyer ve para kazanma söz konusu olduğunda burcunuz maddi istikrara çok önem verir.

Uranüs Mart 2013'de Kova burcundan ayrıldığında (burası yıldız haritanızda size en büyük hasara uğrayan yerdi) artık her şeyi atlattığınızı sanmıştınız. Bu doğruydu, ama bir süreliğine. Uranüs'ün altı ay sonra tekrar Kova burcundan geçmesi sizin için hiç de iyi bir haber olmadı. Uranüs birdenbire sizi daha önce üzen konumuna geri dönmüştü. Eğer doğum gününüz 15 Mayıs ya da daha sonrasına rastlıyorsa meslek hayatınızdaki en büyük sarsıntıları 2013'ün sonlarına doğru yaşamış olmalısınız. Neyse ki bir daha asla göremeyeceğinizi düşündüğünüz huzura ise beklediğinizden erken kavuştunuz.

Uranüs Balık burcuna bu kez kalıcı olarak geri döndü. Burası Uranüs'ün yıldız haritanızda yerleşebileceği en olumlu konumlardan biridir. Uranüs bir daha siz hayatta olduğunuz sürece meslek hayatınızı temsil eden onuncu evinize geri dönmeyecek. Bu gezegenin getirebileceği ani fırsatları ve heyecanı özleyecek dahi olsanız, başınıza açtığı sorunları aramayacağınızdan eminim. Artık mesleki açıdan güçlü ve kararlı bir döngüye girmiş bulunuyorsunuz.

Uranüs, bu yeni konumunda dost ve tanıdık çevrenizi genişletecek. Peki aynı gezegen nasıl oluyor da birden bu kadar olumlu hale dönüşebiliyor? Şu andan itibaren Uranüs Güneş'inizle mükemmel bir açı yapıyor. Rahatlamayı getiren de bu. Eğlenceye daha fazla vakit ayırabileceksiniz ve tanıştığınız insanlar size ilham ve heyecan kaynağı olacaklar. Yeni arkadaşlarınız yaratıcı tipler olabilir ve onların biraz sonra ne yapacaklarını ya da ne söyleyeceklerini önceden kestiremeyeceksiniz. Bu bilinmezlik size keyif verecek.

Daha önce hiç tanışmadığınız yöneticilere gözü kapalı mektuplar yazıp özgeçmişler göndermek yerine, onlarla endüstriyel toplantılar ya da dostlarınızın düzenlediği partiler gibi sosyal ortamlarda tanışmanın daha hızlı ilerlemenizi sağlayacağını keşfedeceksiniz. Uranüs meslek hayatını ve onuru temsil eden onuncu evinizin doğal yöneticisi olduğu için, dostlarınız sizi doğru kişilerle tanıştırarak, yardımcı olacaklar.

Dostlarından, iş arkadaşlarından ve hatta sıradan tanıdıklardan en çok yarar görecek Boğalar 20 Nisan ile 26 Nisan arası doğmuş olanlar olacak.

Boğa Burcu 2014. Burçlar Boğa 2014, Boğa burcu 2014 falı.