Koç Burcu 2014

Koç Burcu 2014

Bu yıl sizin için geçtiğimiz yıldan çok daha aktif bir yıl olacak. Sizin gibi hevesli ve enerjik bir burç için bu haber oldukça sevindirici bir haber olmalı sevgili Koç. Geçen sene yöneticiniz Mars, aylarca yıldız haritanızın çok zayıf bir bölgesinde oyalanmıştı. Daha iyi koşullar ortaya çıkana ve harekete geçmek için doğru zamanı yakalayana dek beklemekten başka seçeneğiniz yoktu. Etkin kişilerden beklediğiniz cevaplar bir türlü gelmemiş ve bu da hayal kırıklığınızı arttırmıştı. 2014'e başlarken en sonunda günü yakalayabileceksiniz! Kendinizi tutmanız ve geride kalmanız için hiçbir sebep yok.

Ocak ayında yönetici gezegeniniz Mars, Koç burcunda olacak ve sizi Şubat 2014'e kadar ön plana çıkaracak. Bu, son iki yıldır yakaladığınız en iyi pozisyon olacak. Mars kendi yönettiği Koç burcunda gayet güçlüdür ve bu burçta enerjisinin en güçlü ve en saf halini devreye sokabilir. Bu da, yılın başlarında kendinizi son derece zinde, atak, hayat dolu ve hevesli hissetmenizi, büyük planlar yapmanızı sağlayacak.

Ocak ayı içinde bir seçim yaparak uygulamaya başlayacağınız planlar, yılın genel havasını belirleyecek. Koç burcundaki Mars yeni bir devreyi başlatacak ve diğerleri de size ayak uyduracak. Siz bir Koç burcu olarak öncülüğü seve seve kabul edeceksiniz. Sizin için bu dönemin eskisinden çok daha iyi olacağı ve harikulade geçeceği kesin!

Ocak ayında sunduğunuz fikir ve projeler ile başlayacağınız ilişkiler sizi inanılmaz bir büyümeye hazırlayacak. Bu projeleri hemen sonuçlandırmak için telaşa kapılmayın buna yeterli zaman olmayacak ve zaten o kadar da önemli değil. Önemli olan şey, ilk adımları atmanız çünkü astrolojide, Mars kendi burcunuzdan geçerken herhangi bir yeni çalışmaya başlamak çok önemlidir. En büyük potansiyeli olan ve sizi en çok şevklendiren projeler üzerine yoğunlaşın. Bu dönemde başlayacağınız proje ve ilişkilerin hepsi birden başarıya ulaşmayacak olsa bile, normalden çok daha fazlası başarılı olacaktır. Bu da aynı dönem içinde mümkün olan en fazla sayıda girişimde bulunmanız gerektiğini gösteriyor.

Yıllık burç yorumunuzu Şubat 2014'ten sonra, yani Mars'ın Koç burcundaki harika konumundan ayrılacağı tarihten sonra okuyor iseniz, takviminizde geriye doğru bakın ve bu güçlü dönem içinde ne gibi yeni ilişkiler ve yeni projeler başlattığınızı gözden geçirin. Tüm doğru adımları zamanında atmış olabilirsiniz. Bu girişimler ileriye doğru hareket ederken daima göz önünde bulundurmanız gereken işler olacak.

Doğum gününüz yakınlarında, 1 Nisan'daki yeniay ise size ilaveten destek olacak. Yani Ocak ayında harekete geçmediyseniz bile her şeyi kaçırmış sayılmazsınız. Bu yeniay çok kritik üstelik sadece iki hafta boyunca fırsatlar getirmesine rağmen çok güçlü olduğu için bu dönemi yakalamaya hazır olun.

Önünüzdeki yıl boyunca üzerine yoğunlaşacağınız en önemli alanlar, sağlıklı olmak ve formunuzu yenilemek olacak. Eğer daha iyi görünmek ve birkaç kilo vermek istediyseniz, 2014 bu amacınıza ulaşmanız için bu on yılın en iyi dönemi. Jüpiter'in sağlığı temsil eden altıncı evinize girmesi size tüm ihtiyacınız olan fırsatları sunmalı. Buna ek olarak, Satürn'ün 2014'te Güneş'inizle yapacağı keskin açı sayesinde, kilo vermeniz önceki yıllardan çok daha kolay olacak. (Aslında Satürn'ün zorlu bir açıda bulunmasının sağladığı bazı ayrıcalıklar vardır ve kilo vermek bunlardan biridir.) Özellikle Eylül ayında sağlığınızın en mükemmel düzeye ulaşacağını göreceksiniz.

Yılın ilerleyen dönemlerinde, aşk ve bağlılık da büyük bir eğilim olarak önem kazanacak. Örneğin, evlenmek, çocuk yapmak, bir ev ya da daire sahibi olmak hedefleriniz arasında ise, yıldız haritanız gezegenlerin bu yıl ya da 2015 yılı sonuna kadar bunların hepsini ya da çoğunu elde etmeniz için sizin yararınıza çalışacağını gösteriyor. Ekim ayı, evlilik ya da herhangi başka bir ciddi beraberlik için hayati önem taşıyan bir ay olacak, bu beraberliklere iş ortaklıkları da dahil.

Bu yıl gerilimli alanlar daha çok oturduğunuz konutla, mülkünüzle ya da bir ilişkinizle ilgili olacak. Ya da yakın bir aile ferdinizle, örneğin anne - babanızdan biriyle ilgili bir endişe yaşayacaksınız. Evren büyümemiz ve olgunlaşmamız için bize bazı gerilimler gönderir. Hayatınızın bu alanları, sizin aslında herkesin sandığından çok daha güçlü olduğunuzu tüm dünyaya göstermenize yardımcı olacaklardır. Satürn yıl boyunca hatta 2015'in ortalarına kadar Güneş'inizle sert bir açı yapacak.

Mart doğumlu Koçlar, bu gerilimlerden bazılarıyla daha 2013 yılında yüz yüze geldiler ve zorluklarını atlattılar (ya da hâlâ atlatmaya çalışıyorlar). 29 Mart ile 17 Nisan arasında doğanlar bu gerilimleri 2014 yılında hissedecekler. Doğum günü 19 Nisan'dan sonra olan Koçlar, evle ilgili gerilimleri 2015'in ilk altı ayı boyunca yaşayacaklar. (10-17 Nisan arası doğanlar için 2014'ün sonu ve 2015'in başları demek daha doğru, ama tüm Koçlar Satürn'den payını eşit miktarda alacak, herkesin payına yaklaşık altı aylık Satürn düşüyor.)

Ev ve ailenizi temsil eden dördüncü evinizde uyarı ışığının sürekli yanıp söndüğünü bilmek, her türlü olasılığa karşı hazırlanmanıza yardım edecek. Örneğin, oturduğunuz dairenin sözleşmesi 2014 ortasında yenilenmeyecek şekilde bitiyorsa ve siz yeni bir daire bulmakta zorlanacağınızı hissediyorsanız (Satürn o sıralarda Yengeç burcunda olacak), yeni bir konut aramaya çok daha erkenden başlayarak kendinize daha çok zaman ve seçme şansı tanıyabilirsiniz.

Bu yılkı tutulmaların gerilim yaratmaları mümkün ama bir yandan da sizi ödüllendirecekler. Değişimin daima anahtar göstergeleri olan bu Ay ve Güneş ile ilgili olaylar, yıllık gidişatın içinde birer joker gibi düşünülebilir, çünkü genellikle ani ve beklenmedik koşullar doğururlar. Bizi daha uyumlu, esnek ve karar verebilir bir hale getirenler onlardır. Tutulma zamanı, ya bir karar alırsınız ya da zorlayıcı şartlar bu kararı sizin adınıza alırlar.

Sizin için en zorlu tutulmalar Mayıs'ta ve Ekim'in sonlarında parasal evlerinize düşüyor. Görünen o ki, bir gelir kaynağınız kururken, yeni bir kaynak ortaya çıkacak. Ancak bu ikisi aynı anda olmayabilir. Bir başka olasılık da, mevcut gelir kaynağınızı elinizden çıkarmak zorunda kalmayabilir ve üzerine bir yenisini ekleyebilirsiniz. Ama bu daha düşük bir olasılık.

2014'teki en önemli tutulmalardan biri 19 Nisan'da Koç burcunda gerçekleşecek. Bu çok dostça bir tutulma olacağından ve size kendinizi yeni bir bakış açısıyla görmenizi sağlayacağı için şanslısınız. Büyümekte ve olgunlaşmaktasınız ama kendi gözünüzdeki kişisel imajın daha iyi bir yere gelmesi için biraz daha mesafe kat etmeniz gerekebilir. Durum böyle ise, bu tutulma size yardım edecek. Burcun sonlarında, yani 19 Nisan ya da civarında doğan Koçlar, bu tutulmanın etkisini en fazla hissedecek olanlar.

Neyse ki, 19 Nisan'daki tutulma size yepyeni bir yön verebilir. Yaşam tarzınız nerede ise kesin olarak değişebilir ve tabii dış görünüşünüz ve giyim kuşamınız da öyle. Yeni kazandığınız beceriler ve sahip olduğunuz yetenekler işte burada devreye girecek. Daima bir maceraya hazırsınızdır ve tutulma da size bunu getirecek. Değişimleri doğum gününüz yakınlarında görmeye başlamalısınız, ama bazı okuyucular bu değişimlerin bir ay sonra yani 19 Mayıs'ın dört gün önce ve dört gün sonrasını kapsayan dönemde gerçekleştiğine tanık olabilirler. Küçük bir azınlık olan diğer Koçlar ise tutulmanın getireceği haberleri 19 Nisan'ın bir ay öncesinde yani 19 Mart'tan dört gün önce ya da dört gün sonra alabilirler.

Üç büyük dış gezegen, Pluto, Uranüs ve Neptün yıl boyunca Güneş'inize dostça bir konumda olacağı için çok şanslısınız. Bu "Üçler Çetesi" burcunuz üzerinde herhangi büyük bir zorlama uygulamayacaklar. Şanslı yıldızlarınıza teşekkür edin!

Bu yıl Uranüs sezgilerinizi ve psişik yeteneklerinizi keskinleştirecek. Hiç kimsenin aklınızdan geçenleri bilmesine izin vermeyin, sevgili Koç. Burcunuz çoğu kez hislerine güvenmesiyle tanınır, ama artık bu beceriniz iyice doruğa çıkacak. Kendinizi bile aşacaksınız!

Evren zamanınızı önemli olaylara harcamanızı istiyor. Bu yüzden bu etki duygularınızı netleştirmenize ve enerjinizi en çok işe yarayacak tarafa yönlendirmenize yardım edecek.

Koç Burcu 2014. Burçlar Koç 2014, Koç burcu 2014 falı.